Posto se ljudi cesto muce, evo ga kratko uputstvo. U Crystal Desert se posle obavljanja tri cooperative misije dolazi do Doppelganger. Njega je ponekad jako teško pobediti, jer on kopira skillove koje vi imate u tom trenutku. Ovo uputstvo će vam pomoći da ga pobedite služeće si samo skillovima vaše primarne profesije.

 Warrior
Postavite Weapon Skill na maksimum. Od skillova uzmite samo Frenzy. Kada doÄ‘ete do borbe, nemojte koristiti Frenzy, već pustite Doppelganger da ga koristi. Na taj način on će primati mnogo više damage-a i lako će umreti.

 Ranger
Ukoliko ste Ranger, postoji jedan jako jednostavan način da pobedite Doppelgangera. Pre nego sto pokrenete misiju, u skill bar postavite sve rituale koje imate, kao i Dual Shot. Kada počne borba, nemojte da ih koristite. Doppelganer će ih sam koristiti i neče vas napadati, a i vi ćete dobijati bonuse od tih rituala. Dok on bava rituale gađajte ga Dual Shot-om. Na taj način ga možete pobediti, a da ne primite ni jedan udarac. Takođe je najbolje da od atribute postavite Marskmanship na maksimum.

 Monk
Smiting Prayers na maksimum. Skillovi: Smite Hex, Scourge Healing, Symbol of Wrath, Holy Wrath i Retribution. Pre nego što uÄ‘ete u planinu stavite Holy Wrath i Retribution na sebe. Kada počne borba dotrčite da Doppelgangera i iskoristite Symbol of Wrath, pa ga pustite da vas udari. On će pasti pre vas.

  Mesmer
Od atributa Illusion i Domination na maksimum. Od skillova uzmite Empathy, Clumsiness i Distortion. U borbi stojte blizu Doppelgangera kako bi vas napadao svojim melee oružjem i konstantno bacajte ove spellova kada se obnove.

 Necromancer
Od atributa postavite Curses na maksimum. Od skillova uzmite samo Enfeeble, Insidious Parasite i Price of Failure. Kada počne borba priđite mu dovoljno blizu da može da vas udara svojim melee oružjem. Samo bacajte ove spellove na Doppelgangera, bez napadanja. On će umreti prvi.

 Elementalist
Fire Magic na maksimum. Od skillova uzmite Fire Storm, Meteor Shower i Flare. čim počne borba gađajte Doppelgangera Meteor Shower-om. On će za to vreme bacati Fire Storm ili Meteor Shower. Kada on baci spell, sklonite se iz udarnog područja, ali ne predaleko, da se ne bi i on sklonio iz svog. Tada bacite Fire Storm na njega. Posle toga nastavite sa ovim postupkom gađajući ga Flare-om dok vam se obnavljaju Fire Storm i Meteor Shower.

(za potrebe gilda pripremio Pyost
 Nenad Bazdarevic,obradio Ljubo)