Članovi ExYu gilda treba da se pridržavaju sledećih preporuka:

  1. ExYu je bratski, drugarski gild.
  2. Gild je prvenstveno srpski, ali je dobrodosao i svako drugi ko je posten, castan i dobre volje, ko je drug i spreman da pomogne, ko postuje srpski narod i spreman je da ponosno nosi nas cape i prezentuje nase interese,bez obzira na nacionalnost. Politika nema udela u organizaciji gilda. Zabranjeno je isticanje političkih razlika, omalovažavanje i pokretanje političkih tema. Namera gilda je da okupi dobre ljude, spremne na druženje i zajednicku igru. Da postanemo prijatelji i okupimo se (ako Bog da) i kasnije oko nekog novog MMPORG-a kao braca.
  3. Svako ko u gild ulazi u nameri da zaradi, vredja i provocira ostale clanove, nije dobrodosao.
  4. Trgovina u gildu je najstrožije zabranjena. Bolje je ne dati nekom nesto, (iz bilo kog razloga) nego mu prodati.
  5. U gildu je obavezno pomaganje svima koji to zatraze ukoliko su ostali clanovi tog trenutka slobodni. Ovo se posebno odnosi na oficire.
  6. Osim lidera, oficiri imaju pravo upravljanjem nad odredjenim delokruzima rada gilda (prijem proverenih novih članova, organizacija GvG, praćenje rada membera, predlaganje novih oficira, održavanje discipline u gildu i izbacivanje nedisciplinovanih članova, edukacija članova i dr...).
  7. Svako je dužan savetima i objašnjavanjem pomoci pocetnicima u igri, a ne vredati ih i podsmevati se necem ako ne znaju (niko nije roden naucen).
  8. Pre ulaska u ExYu gild, svaki novi member duzan je da se registruje na ovaj sajt i procita gornji tekst.
  9. Svi memberi koji budu bili odsutni 6+ nedelja mogu biti izbaceni iz gilda radi prijema novih članova, ali time ne gube pravo za kasniji ponovni prijem u gild.
  10. Nepoštovanje gornjih pravila automatski povlači kikovanje iz gilda bez obaveze prethodnog obrazloženja te odluke.