Tekstovi o gildi

S obzirom da će do prvog rođendana ove strane da imaju, ako se tendencija ne promeni a neće, barem 50 000 posetioca, smatramo da smo interesantni za postavljanje banera.

Ovo je oficijelni GUILD WARS FANSITE zemalja bivše Jugoslavije.

MOJO,Beograd: 13.05.2006.god.

MOJO,Beograd: 13.05.2006.god.

Ex Yugoslavia [ExYu] je Guild Wars guild osnovan 2005. godine u vreme kada se GW1 pojavio kao dobar oponent tada neprikosnovenom World od Warcraftu upravo začet od ljudi "pokajnika" iz Blizzard-a. U početku je prioritet guilda bio pronalazak i spajanje sa igračima sa "našeg" govornog područja da bi kasnijim naglim uvećanjem broja članova nastala potreba i da se izgradi mesto za druženje i razmenu iskustava i izvan igre. Tako je nastao i ovaj website koji je uz neznatne (vizulene) izmene nekoliko puta menjao web adresu i hostove ali je zadržao svoj izvorni sadržaj. Upravo zato sajt u naslovnoj stranici sadrži kao istorijski kamen prvu zabeleženu fotografiju [ExYu] guilda nastalu u igraonici MOJO u Beogradu 2006. godine. Ove stranice su u međuvremenu počele da se popunjavaju sa svim podacima o misijama, kvestovima, skillovima, i drugim činjenicama koje su najviše interesovale naše igrače i najčešće u formi pitanja bile postavljane na guild chatu u igri. Samim tim potreba ovog sajta je vremenom prerasla potrebe guilda i postala mesto gde je kompletna Guild Wars zajednica pronalazila odgovore na pitanja iz igre pa smo od strane NC Softa i Arenaneta bili proglašeni za oficijelni website za područje bivše jugoslavije (dakle simbolično opet "ExYu"-a). 2012. godine objavljen je Guild Wars 2 kao nastavak popularnog serijala i tada je određeni broj "Old school" igrača prešao na "novu" igru. Iako je od prvog GW-a prošlo dosta vremena guild nastavlja da postoji a ovaj sajt je između ostalog i naša zadužbina i zahvalnost svim igračima, njih preko 1000, koji su prošli kroz [ExYu] i ostavili svoj trag i pečat u ovom jedinstvenom game projektu na ovim prostorima.

Kratko uputstvo kako da dodate novi tekst.

Mambotovi, komponente i moduli koji su korišÄ‡eni pri izradi ovih strana

Tekst objašnjava prebacivanje fajlova na server (konkretno Joomla instalacione fajlove), kratko objašnjenje FTP-a, nivoi pristupa i uputstvo za upotrebu dva FTP klijenta: Filezilla-e i WindowsCommander-a (TotalCommander-a).

Tekst treba da pomogne ljudima da izvuku maksimum iz ovih strana. Trenutno većina koristi samo osnovne stvari i ne pristupa nekim korisnim stvarčicama zato što i ne zna da one postoje.

Ovaj tekst spada u dokumentarce (nešto kao "Holivudske priče", heh-he) i u njemu nema ničeg u vezi sa Guild Wars-om.

Tekst detaljno objašnjava instaliranje JSAS i joomla-e na lokalnom računaru i na udaljenom serveru (na Internetu)

Kao što i sami znate ovo je online igra namenjena igri u zavisnosti sa drugim osobama. Preciznije, programeri su realizovali ovaj projekt sa ideejom takmičenja protiv drugih igrača tj. slobodnog odabira vlastite grupe (guilda) čija će zajednička saradnja dovesti do pobede. Otud i naziv Guild Wars!! Dakle PvE je samo temelj prave zabave uz PvP igru!!! Da bi što bolje popravili naše rezultate razradili smo taktiku kako se naš guild nebi zasnivao na sirovom kvantitetu vec sto je najvaznije kvalitetu!!!

Najvaznije za postizanje toga je da svi clanovi znaju upravljati sa bar cetiri razlicita lika (npr.mesmerom, necrom, wariorom, monkom). Pravljenjem PvE (sa kojima se prelazi igra) likova imajte na umu da otključavanjem njihovih skillova ujedno otkljucavate skillove i u pvp character-ima. Stoga preporuka oficira i vodje je da napravite tri razlicita lika koji ce obuhvatiti svih 6 profesija npr. Mo/Me, W/N, E/R (moze i druge kombinacije) i time otključavate pvp likove koji su podjednako jaki kao i pve a mogu biti i jači (npr. warior u PvE igri superior vigor runu placa 44k dok ce u pvp platiti najvise 4500factiona (ako nema otkljucanu min. i major runu na nižem nivou)) I kad otkljucate vecinu skillova sa npr W/N i Me/MO pravite kombinacije od ta dva lika npr N/Mo i W/Me i provežbate se četiri profesije u team arenama samo sa dva lika. I sto je najvaznije ostavite jedno prazno mesto za pravljenje kombinacija za potrebu gilda kojeg ćete moći praviti i obrisati kad više nebude trebao!!! Molimo članove da se potrude jer se za mesec dana refreshira lista i svi se se gildovi vracaju na istu poziciju!! Kada se refreshira pre svakog GvG-a napravicemo probnu u Tombu!!!


    Kao što i sami znate ovo je online igra namenjena Igranju u zajednici sa drugim osobama

 Za bilo kakvu pomoć u vezi sajta ili igre.