često je teško da se naÄ‘e društvo za pojedine poduhvate. 
Zakazivanje treba da pomogne da se u što većem broju uključimo u zajedničko odraÄ‘ivanje, bilo PvE, bilo PvP aktivnosti.

Zakazane aktivnosti mogu da vide svi posetioci sajta, ali samo ulogovani korisnici mogu da zakažu nove ili izmene već postojeće.

Komponenti Zakazivanje može da se pristupi iz Korisničkog menija

Korisnicki meni - Zakazivanje

Ili preko modula koji se nalazi na većini strana. 

Kalendar i lista moduli

Modul se sastoji iz mini kalendara, na kojem su datumi sa aktivnostima označeni plavom bojom i iz liste koja prikazuje do 10 narednih aktivnosti.

Pritiskom bilo na datum, bilo na ime aktivnosti otvara se glavni deo komponente koja izgleda ovako

 

Zakazivanje

 

Ako se komponenta otvori iz menija onda izgleda ovako. Kada se otvori preko mini kalendara ili liste onda nema legende (desna kolona).

Sve zakazane aktivnosti su podeljene po kategorijama: Hard mode, Elite skill capture, Farm, Misije, Kartografija, PvP arene, GvG i ostalo. Svaka kategorija ima svoju boju, što može da se vidi iz legende.

Svaki događaj u kalendaru je označen bojom svoje kategorije. Tako HA spada pod PvP arene a Titan quest pod ostalo.

Preko legende je moguće još i prikazivanje samo odreÄ‘ene kategorije: ako se pritisne na naziv kategorije samo zakazani dogaÄ‘aji koji spadaju pod tu kategoriju će da budu prikazani. Pritikom na "sve kategorije" prikazujete sve dogaÄ‘aje.

Iznad kalendara su navigacioni tasteri. Funkcije su im jasne. Tu su strelice za prethodni/sledeći mesec ili godinu, pregledi po godini, mesecu, nedelji, danu, kao i pretraživanje i prelazak na neki drugi mesec.

Pri dnu su dva linka: dodaj dogaÄ‘aj i moji dogaÄ‘aji. Jasno, prvi otvara editor za zakazivanje novog dogaÄ‘aja a drugi prikazuje listu svih zakazivanja koje je ulogovani korisnik dodao. 

Ako dovedete strelicu miša iznad nekog dogaÄ‘aja pojaviće se pop-up sa dodatnim informacijama kao što su vreme početka i završetka aktivnosti. 

 

Zakazivanje - dodatne informacije

 

 Pritiskom na ime dogaÄ‘aja otvara se detaljan tekst dogaÄ‘aja.

 

Zakazivanje - događaj detaljno

 

Pritiskom na ikonicu papira i olovke otvara se editor i tekst događaja može da se promeni. Ovako se dopisujete na liste učesnika u događajima. O editoru malo kasnije.

Umesto kalendara može da se pojavi i lista aktivnosti (recimo, kod pregleda za nedelju).

 

Zakazivanje - tabelarno

 

Editor izgleda ovako. Disketa služi za snimanje a crveni znak X za odustajanje.

Editor se sastoji od 5 kartica. Prva kartica sadrži Naslov (Tema), kategoriju i opisni tekst. Naslovi kategorija su obavezne stavke.

 

Zakazivanje - editovanje

 

Lokacija, kontakt i dodatne informacije su opšte namene, ali mislim da nama neće da trebaju.

Druga kartica sadrži podešavanja vezana za boju i vreme odigravanja dogaÄ‘aja. Uobičajeno je da boja bude boja kategorije i ovo bez velike potrebe ne treba da se menja.

Kod datuma ima malo više parametara ali u opštem slučaju potrebno je da se odredi datum pošetka (pritiskom na taster sa tri tačke pojavljuje se kalendar čime se dan bira) i vreme početka. Datum i vreme završetka su opcioni. Ako se dogaÄ‘aj odigrava samo jedanput onda treba da se ostavi označeno "Svakog dana".

Moguće je i da se definiše da se dogaÄ‘aj ponavlja u nekom periodu, i to odreÄ‘enim danima u nedelji, mesecu ili godini. Detaljnije uputstvo je pod karticom Help. 

 

Zakazivanje - editovanje

 

Prozor za odabir boja izgleda ovako:

 

Zakazivanje - editovanje

 

za dodavanje slika služi treća kartica. Ovo ne bi trebalo da bude neophodno pa i neću da objašnjavam.

 

Zakazivanje - editovanje

 

 

Poslednje dve kartice su Extra (dodatne informacije) i Help (preveden). One sadrže samo informacije i iz njih se ništa ne podešava.

 

Sam tekst jednog zakazivanja treba da bude kratak i informativan:

Šta se radi, kad se radi, šta je neophodno da se ima, kolika grupa.

Ispod ovoga IGN onoga ko zakazuje i klase koje može da igra.

Ostali edituju tekst i dopisuju se na dno liste. 

Izbegavajte zlonamernu upotrebu: namerno brisanje i kvarenje poruka.
Iako je zloupotreba moguća (zato što svi registrovani članovi mogu da pišu, edituju i brišu), tragovi ko je šta uradio ipak ostaju.